HubsanH502s

För att komma i kontakt med mig så finner ni sådana uppgifter under menyvalet Kontakta.

Kolla även gärna in:

Hittar ni något fel på sidan kontakta då info@alexhobby.se

Hubsan H502S X4 FPV Desire

MER INFORMATION & BILDER KOMMER INOM KOR!

Specs:

Typ: Drönare

Vikt: 152 g

Storlek: L182 x B182 x H51 mm

Handkontrollen: 4 Channel 2.4G FPV överföring

- Med en inbyggd 4,3" LCD skärm 4.3 inches LCD upplösning: 480x272

- 5.8G trådlös video överföring

Batteri: 2S 7.4V 610mAh 15C LiPo Batteri 29 g

Kamera: Inbyggd HD kamera 720P

Motorer: 4 x Borstade 0820

Flygdistans: 200m

Flygtid: omkring 12-13 minuter

Laddtid: omkring 150 minuter

 

Övriga funktioner:

GPS - Med:

Follow me - Följmig

Return to Home - Kom hem

Headlessmode

Med mera!

Klicka för större bild

Vad man får med när man köper produkten:

Drönaren ( H502S )

Batteri till drönaren

- Li-po 610mAh, 7,4v.

USB Laddare

Dubbla uppsättningar av rotorblad & skruvar

Skruvmejsel

Handkontroll

Instruktionsböcker

 

 

Bra att tänka på, exp tillbehör som behövs:

MicroSDkort - För att kunna spara foton och video

AA - Batterier till handkontrollen

Jag kan börja med...

Kartongen, det är en snygg och stilren kartong som visar lite information om såklart vad det är för drönare, samt alla finesser och funktioner som den har. När man öppnar kartongen möts man av drönaren. Jag själv blev lite chockad över hur liten och lätt den var. Under drönaren ligger handkontrollen, en rejäl sådan med en display och lite switchar på, mer information om handkontrollen finns längre ner... Man får även med instruktioner. Dessa är helt okej, och jag rekommenderar att man läser dem innan man tar och flyger drönaren. För att få en så bra och säker start som möjligt.

 

Och sist men inte minst så får man en lite kartong med tillbehör, såsom Laddare, batteri , dubbel uppsättning av rotorblad, skruvmejsel och skruvar som ska användas till att skruva dit rotorbladet. Hur man gör detta visar jag i recensionsvideo. Står ju såklart också i instruktionsboken hur man gör.

 

Vill också tillägga att hubsan har packat ner detta drönarpaket riktigt bra. En liten och behändig låda som man även kan förvara drönaren i när man inte använder den. Jag gillar också att ingenting ligger löst i lådan. Man får en liten känsla av kvalité när allt ligger packar snyggt.

Drönaren:

Hubsan H502S är en liten och häftig drönare. Den ser lite sportig och fräsig hur tycker jag. Hubsan har lyckats att göra den riktigt häftig tycker jag.

Längst fram sitter en kamera. Kameran är även lutad några grader så att den filmar lite neråt. Kameran filmar i 720P 30FPS - Inte alls bra bild, samma med stillbilderna 1920x1080 upplösning men kvaliten är inte alls bra. Men duger för den som vill lära sig att flyga foto och film drönare.

 

Jag kan även tillägga att denna är extremt lätt att flyga speciellt utomhus när den är uppkopplad till satelliterna/GPS systemet. Så vill man börja flyga fpv-drönare och bli riktigt ducktig på de, så är inte detta är rätt drönare då den nästan flyger av sig själv.

 

På motsattsida sitter batteriluckan, där sätter man in batteriet som är ett Li-po på 610mAh 7,4V. Koppar man in batteriet så startar drönaren på en gång. Men motornerna startar inte. Mer om hur man startar drönaren och handkontrollen finns i recensions videon.

 

Drönaren är utrustad med 4st Coreless 0820 - motorer. De är riktigt tysta och går ritkigt fint. Kan tillägga att kuggarna på motorerna är gjorda av plast, så kan hända att de slits ut efter mycket flygning.

 

Under drönaren sitter LED - lampor, som lyser blått fram och rött bak. Starkt och bra lyser den också, så att den syns bättre om man flyger när det är mörkt.

 

Och under drönaren sitter det ett uttag till ett Micro SD kort om man nu skulle vilja spela in eller ta kort med drönaren. Detta är inget som medflöjer. Jag använde mig av ett 16gb klass 10 kort och det funkade utan några problem. Filmade ca 15 min, och storleken hamnade på ca 2gb. Så inget stort MicroSD kort behövs. Ett 4gb räcker.

 

Sammanfattar jag drönaren till utseende så tycker jag att den är liten, snygg och schysst designe.

Hur funkar de olika funktionerna?;

Det som gör denna drönaren intressant är de funktionerna som den ändå har. Med den inbyggda GPSen så blir den här drönaren riktigt stabil och lättflygen. Retorn Home, Follow me och Failsafe funktionerna funkar klockrent. Dessa funktioner funkar endast om man har minst 6 sattelituppkopplingar på både Drönaren och Handkontrollen. Retorn Home funktionen har Hubsan lyckats bra med, drönaren kommer tillbaka och landar bara 1-2 meter ifrån där den startade vilket jag ändå tycker är helt godkänt. Jag körde return home funktionen 10-15 gånger i rad, och ingen av de gångerna kom den längre bort än 2 meter från där den startade. Failsafe funktionen testade jag också några gånger, och även den funkade bra. Man kan säga att "Failsafe" funktionen aktiverar Return Home automatiskt om den skulle tappa kontakt med handkontrollen, eller förlåg batteristatus på drönaren. Follow me funktionen gjorde mig dock lite besviken, den följde efter riktigt bra om jag rörde mig framåt eller bakåt. Men började jag röra mig i sidled så han den inte med och jag hamnade ur bild. Men annars så funkade den riktigt bra.

 

Vad är då Headless mode?

Denna drönaren har även Headless mode, och även den funkade utan problem.

Enkelt uttryckt, är att "Headless mode" i grunden är en funktion på en drönare som tillåter den som flyger drönaren att inte behöva oroa sig för hur drönaren är i luften, den spelar alltså ingen roll vilket håll drönaren pekar åt. När "Headless mode" är aktiverat så kommer drönaren alltid att flyga till höger om man tar styrspaken till höger, samma om du tar den till vänster så flyger den till vänster samma med framåt eller bakåt och då spelar de ingen roll vilket håll drönaren pekar åt. För att "Headless mode" ska funka korrekt, se till att stå åt samma håll som kameran pekar åt på drönaren. Helst också några meter bakom drönaren.

Handkontrollen:

Man har ett schysst och bra grepp, men den är en aningen stor. Det som jag verkligen gillar med handkontrollen är den 4,3" LCD skärmen, och hur lätt det är att aktivera de olika funktionerna. Med en enkel knapptryckning så får man drönaren att följa efter en, och vill man att den kommer tillbaka så slår man bara upp Home switchen.

 

Den drar en aningen mycket batterier, så har man inte uppladdningsbara AA batterier, så kan man köpa till ett litet batteri med JST kontakt, eller om man redan har ett sådan batteri liggandes.

 

Skärmen visar bra med information. Något som jag tycker är bra att den visar både GPS koordinater för handkontrollen och drönaren, för är det nu så att den av någon anledning skulle försvinna, och inte Return Home funktionen skulle funka, så kan man via GPS koordinaterna leta upp drönaren. ( Se bara till att spara GPS koordinaterna innan ni stänger av handkontrollen, ta en bild på skärmen eller skriv ner informationen).

 

Menyn i handkontrollen är också den även bra, det finns en del inställningar, men ta och läs manualen innan ni sätter igång å pillar allt för mycket.

Flygningen:

Denna Drönaren var riktigt rolig att flyga. Eller jag ska inte säga att man flyger den, då den sköter nästan allt själv om GPS är på. Det tog ett tag innan jag blev van vid hur den uppförde sig, den ville liksom hela tiden räta upp sig själv, och det gjorde de svårt för mig att svänga snabbt med den ibland och då råkade jag köra in i träd eller liknande. Slår man av GPSen så kände jag att man fick mer kontroll över den, dock så kunde vinden lättare ta tag i den om man inte var berädd med styrspakarna. Jag upplevde också att den blev lite snabbare när GPSen var av, det känndes som om att den kände sig fri när den var av.

 

Hubsan uppger att man kan flyga upp till 200 meter ifrån "Handkontrollen" men efter 120-150 meter i diameter... fick jag lite problem med video överföringen, och tillslut vart skärmen på kontrollen helt svart. Jag upplevde också att över 25-30 meter så blev bilden hacking, och svårt att se det drönaren ser. Vet dock inte om det berodde på området jag flög i, eller om det är sändaren/drönaren som får problem när man flyger för långt bort. Men 150 meter bort, och 30 meter upp i luften tycker jag är rätt bra ändå, det behövs inte mer med denna drönaren.

 

Inomhusflygningen:

Inomhus så var det svårt att få kontakt med GPS/Satteliterna, så jag flög utan GPS. Men det klarade den av utan några som helst problem. Den kunde nästan stå helt stilla inomhus också, och den funkade klockrent att flyga. Den låter inte heller så mycket vilket är riktigt skönt om man nu vill flyga inomhus. Något man bör tänka på är att den lätt kan "sväva" iväg, eller den glider kanske 20-30 cm längre än vad man själv vill ibland om man tex vill stanna eller bara svänga... Detta resulterade i några krasher in i väggar, men det klarade drönaren av utan problem. Alla fyra motorerna dör på en gång om det tar stopp för någon utav rotorbladen. Vilket är skönt, då man bara kan plocka upp den å lägga den till rätta för att starta upp den igen och flyga.

 

Reservdelar:

Behöver du nya delar så som motorer, chassin och elektronik till drönaren så finns det att få tag på. Hör bara med återförsäljaren där du köper/köpte drönaren. Om du inte köpte den via svenska återförsäljare, så länkar jag några sådanna längre ner.

 

 

Svenska återförsäljare som säljer denna produkt:

Hobbyequipment

UmeåRC