Skyrcd100

För att komma i kontakt med mig så finner ni sådana uppgifter under menyvalet Kontakta.

Kolla även gärna in:

Hittar ni något fel på sidan kontakta då info@alexhobby.se

SkyRC D100

Specs:

Märke: SkyRC

Modell: D100

Drivspänning: 11-18V DC / 100-240V AC V

Mått: 163x153x72mm

Vikt: 975 g

Laddar (Batterityp): Multiladdare, Pb, NiMH, LiHV, Li-Po, Li-Ion, Li-Fe

Laddar (Li-Fe): 1-6 Celler

Laddar (Li-Ion): 1-6 Celler

Laddar (Li-Po): 1-6 Celler

Laddar (NiMH): 1-15 Celler

Laddar (Pb): 2-20V

Laddström: 0,1-10A x 2

Urladdning: 0,1-5,0A x 2

Uteffekt: 200W (2x100) (100W med medföljande strömkabel)

Medföljande laddkablar: 2x Laddkablar, 2x XH Adaptrar, 2x XT60

Bilder och text kan uppdateras allt eftesom!

Klicka för större bild

Vad man får med när man köper produkten:

1X D100 Laddare

1x Strömkabel till Laddare

2x Laddkablar med XT-60 Kontakt

2x Kontaktslösa laddkablar

2x XH Adaptrar ( Balanskontakts adapter )

1x Instruktionsbok

1x Allmän information om laddning

 

Bra att tänka på, exp tillbehör som behövs:

Eventuella adaptrar från XT60 till den typen av kontakt som du har till dina batterier.

 

Eventuella laddkablar till de batterier du har.

VIKTIGT!:

Är ni helt nya inom snabbladdare så ska ni absolut läsa instruktionsboken/papperna man får med, det är bra infromation och för dig som är nybörjare så är det extra viktigt att du vet vad du håller på med, för gör man fel inställningar så kan det gå riktigt illa. Laddas batterier fel så kan de bland annat explodera och börja brinna. Så läs manualerna och kolla upp vilka inställningar som just ditt batteri klarar av. Är du osäker så fråga återförsäljaren som du köpte ditt batteri eller laddaren av. Delar med mig av lite bilder, du kan även ladda ner instruktionsboken här: SkyRC D100 V2 Manual.pdf . Här nedan lägger jag upp lite bilder från instruktionsboken/Manualen.

 

Distrubitören av SkyRC här i Sverige/Europa skickar även med allmän information om laddare/batterier, så läs den också om du är ny inom området.

Laddaren är rejäl, den mäter 16,3cm på bredden, 15,3cm på längden och 7,2cm på höjden och väger nästan 1kg.

Skalet på laddaren är gjort av plast, men det är inget som drar ner kvalitén då den känns som en bra och välbygd laddare.

Påminner mycket till utseendet av SkyRCs S60 laddare som jag har tagit en titt på tidigar.

 

Högst upp på laddaren sitter en display som lyser upp när laddaren har ström. På skärmen visas en meny där man får välja vad man vill göra. Allt från inställningar till laddaren, till att välja vilken batterityp man vill ladda. Man får också välja mellan A eller B då denna laddare har två olika portar som gör det möjligt att ladda två helt olika batterier samtidigt.

 

Knapparna under displayen använder man sig för att ta sig fram i menyerna även startar/stänga av laddningar. Mer information om hur laddaren funkar kan ni se i min video genomgång.

Framsidan av laddaren så ser vi mer tydligt port A och B. A till höger har uttag för 4mm Bananpluggs laddkablar. Balanskontaktsuttag för upp till 6s och uttag för temperaturmätning. I mitten sitter det ett USB uttag som gör det möjligt att ladda andra typer av enheter så som en smartphone/surfplatta eller en kamera. USB uttaget ligger på 5V och 2,1A.

Bredvid USB uttaget hittar vi ett Micro USB uttag som gör det möjligt att koppla upp sin laddare till en dator, detta visar jag och går igenom i videogenomgången. (TID)

 

På B sidan hittar vi även där 4mm Bananpluggs uttag för laddkablar, balanskontaktsuttag upp till 6s och uttag för temperaturmätning.

På den högra och vänstra sidan på laddaren sitter fläktar som kan dra igång och låta en del under laddning. Har märkt att de drar igång ganska fort om man laddar Li-Po batterier eller andra typer av batterier i hög ampere.

 

Undersidan av laddaren så sitter de lite ventilationshål för bättre luftflöde. Även svarta gummipluttar som gör att laddaren kommer upp lite. I mitten ser vi en klisterlapp som visar lite mer detaljerad information om strömmen in och ut från laddaren. Sen sitter de även möjlighet till att kunna fälla ut "ben" till laddaren så att den får en bättre lutning till sig om den skulle stå på ett bord, dessa ben gör även så att laddaren kommer upp lite från bordet också. Lite kul grej som de har lagt på denhär laddaren tycker ja.

 

 

På baksidan är de uttag för strömkabeln till laddaren. Det sitter även ett XT-60 uttag också, och den gör det möjligt att koppla in ett externt nätaggregat till ladda. Med strömkabeln som medföljer så levererar denna laddare 100W. Vilket gör att Port A och B får dela på 100W(10A), laddaren kommer förinställd på 50/50 så att både port A och B har 50W(5A) var.

I inställningarna kan man välja lite själv hur man vill göra, som några exempel så kan man ställa in 70/30 eller 40/60 men jag kör 50/50.

 

Men med ett externt nätaggregat så kommer denna laddaren upp i totalt 200W. 100W vardera på port A och B. Och då kan laddaren ladda upp till hela 10A på port A och B samtidigt.

Laddaren är lätt att förstå sig på, och de tar inte lång tid innan man kan ta sig runt i menyerna på laddaren. Även att starta batteriladdningar är inte heller så svårt. Just hur laddaren funkar påminner också mycket om S60 laddaren som jag har gjort en video om tidigare.

 

I min video genomgång av denna laddaren så visar jag hur man laddar NiMH batteri och ett 2s Li-Po batteri. Ni hittar de ungefär (TID) i videon.

 

Jag gillar att laddaren har lite olika laddningsalternativ. Vi kan ta Li-Po som exempel, här finner vi 5 olika lägen. Vanlig laddning, Snabbladdning, Balansladdning, Urladdning och Lagringsladdning. Jag personligen föredrar att ladda batterierna i Balansladdning för att hålla batteriet i toppform så länge jag bara kan. Vet jag om att batteriet inte kommer att användas på mer än en vecka så kör jag lagringsladdning på det för att batteriet ska "må" så bra som möjligt under en längre "vilo" period.

 

Förutom Li-Po och NiMH batterier så kan laddaren även ladda Pb, LiHV, Li-Ion, Li-Fe - Batterier.

 

Att ladda två olika batterier med helt olika inställningar samtidigt är inga problem.

 

Kan tipsa om att köpa med en Li-Po påse om ni inte har något säkert att förvara era Li-Po batterier i både under laddning och förvaring.

Via laddarens micro USB uttag så kan man koppla upp den till en dator för att starta batteriladdningar. Men för att göra det måste man ha ett program på datorn som heter ChargeMaster. Det finns olika versioner av programmet, jag använder mig utav version 3,03 och det kan du ladda hem via denna länk: ChargeMaster 3,03.rar. Programmet är lätt att förstå sig på, och man får en bra överblick över hur batteriladdningen går. Mer om hur det funkar att koppla upp laddaren till datorn hittar ni i min videon (TID).

Jag rekommenderar att har man Li-Po batterier men inte någon Li-Po påse så köp det.

 

Finns hos de flesta hobby - återförsäljarna. Och de skyddar dig ifrån om batteriet skulle explodera eller börja brinna under förvaring eller laddning. Det räcker att en cell är skadad eller om man låter ett batteri ligga oladdat allt för länge. Detta gäller vad jag vet bara Li-Po batterier. Men ska ni förvara batterierna en längre tid så ta och lagringsladda dem, funkar att göra det med denna laddaren. Balanskontakten/sladden är oftast inte så lång från Li-Po batteriet, de går att köpa förlängningssladdar så att man kan få in batteriet in i en Li-Po påse.

Sammanfattning:

Man får med allt man behöver för att komma igång med laddning. Tänk på att kanske köpa till andra laddkablar som passar till batterierna du har hemma, om du nu inte har XT-60 kontakt på dina batterier. Laddaren är lätt att komma igång med.

 

Är du helt ny inom denna typen av laddare och batterier så läs instruktionsboken, och alla uppmaningar om hur batterier och laddare ska hanteras.

 

Jag gillar att man kan ladda flera olika typer av batterier. Upp till två batterier på laddning åt gången, med helt olika inställningar.

 

Under tiden man laddar batterier så kan man enkelt också ladda sin mobil eller någon annan typ av enhet som kan laddas via USB uttag.

 

Vill man ha ut mer ur sin laddare kan man koppla in ett externt nätaggregat om man skulle ha det, då får man ut 200W ur laddare. Då får port A och B 100w/10A var ut. Med strömkablen som medföljer så får port A och B dela på 100W/10A.

 

Displayen lyser upp, och sitter man ned så kan man fälla ut ben på laddaren som gör att den får en bättre lutning, även luftcirkulationen blir lite bättre med benen utfällda.

 

De som är mindre bra tycker jag är att den väger nästan 1kg, och att den är ganska stor. Så den är inte sådär jätteportabel, men har man en stor och rymlig väska så får den plats utan problem.

 

Sen kan laddaren dra igång och låta en del under laddning, så sitter man i samma rum och försöker koncentera sig på annat så kan de va lite drygt.

Just denna D100 är den lite äldre verionen, det finns en D100 V2 ute på den svenska marknaden. Den är lite mindre till storleken, och väger ca 200gram mindre än denna laddaren jag har testat. Utöver det så har även V2an lite mer funktioner så som att man kan koppla upp sin mobil trådlöst till den, och eftesom jag inte testat V2an så vet jag inte exakt huer mycket mer funktioner den har, men det är några stycken till. Men utöver det så funkar laddaren likadant som denna modell jag tagit en titt på.

Bilder och text kommer att uppdateras allt eftersom!

Svenska återförsäljare som säljer denna eller liknande produkter: