Skyrcs60

För att komma i kontakt med mig så finner ni sådana uppgifter under menyvalet Kontakta.

Kolla även gärna in:

Hittar ni något fel på sidan kontakta då info@alexhobby.se

SkyRC S60 - Snabb och balansladdare

Klicka för större bild

Specs:

Vikt: 310 g

Drivspänning: 100-240 V

Mått: 112x106x52 mm

Laddar (Batterityp):

Multiladdare, Pb, NiCd, Li-Ion, Li-Po, Li-Fe, NiMH

Laddar (Li-Fe): 2-4 Celler

Laddar (Li-Ion): 2-4 Celler

Laddar (Li-Po): 2-4 Celler

Laddar (NiMH): 6-8 Celler

Laddar (Pb): 6 / 12V

Laddström: 0,1-6,0A

Urladdning: 0,1-2,0A

Uteffekt: 60W

Ca pris: 450-600:-

Vad man får med när man köper produkten:

Laddare

Strömkabel till laddaren

En laddkabel med XT60 kontakt (4mm Banankontakter)

Instruktionsbok

Allmän information om batterier och laddning

 

 

 

 

Bra att tänka på, exp tillbehör som behövs:

Eventuella adaptrar från XT60 till den typen av kontakt som du har till dina batterier.

 

Eventuella laddkablar till de batterier du har.

VIKTIGT!:

Är ni helt nya inom snabbladdare så ska ni absolut läsa instruktionsboken/papperna man får med, det är bra infromation och för dig som är nybörjare så är det extra viktigt att du vet vad du håller på med, för gör man fel inställningar så kan det gå riktigt illa. Laddas batterier fel så kan de bland annat explodera och börja brinna. Så läs manualerna och kolla upp vilka inställningar som just ditt batteri klarar av. Är du osäker så fråga återförsäljaren som du köpte ditt batteri eller laddaren av. Delar med mig av lite bilder, du kan även ladda ner instruktionsboken här: SkyRC S60 Manual.pdf . Distrubitören av SkyRC här i Sverige/Europa skickar även med allmän information om laddare/batterier, så läs den också om du är ny inom området.

Laddaren är liten och smidig, den har även en frän design till sig som jag gillar. Inte bara en liten plåtlåda som många budget laddare där ute är. Själva skalet på laddaren är plast, men den har ändå en bra kvalitets känsla över sig.

Uppe på laddaren så sitter det en display, under displayen finns det fyra (4) knappar som man styr laddaren med. Bak/Stop, Minus/vänster, Plus/Höger och Enter/Start. Jag visar mer i videon hur man hanterar laddaren samt vad det är displayen visar.

 

På den högra sidan sitter en fläkt som startar när laddaren börjar bli varm, under laddaren sitter det lite ventilationshål för en bättre kylning.

 

På framsidan av laddaren sitter det uttag för balanskontakter till t.ex. Li-po batterier, det är uttag för 4mm banankontakter alltså till laddkabeln, uttag till temperatursensorer och även en liten Micro USB uttag så att man kan koppla upp laddaren till en dator och göra lite inställningar.

 

På baksidan så sitter det ett uttag till strömkabeln som medföljer laddaren.

Laddaren är riktigt lätt att hantera, efter bara några minuter så var jag igång och kunde ta mig runt i menyerna i laddaren. Att starta batteriladdningar var inte heller några större problem, se dock till att ni vet vad era batterier klarar av för typ av laddningar etc... så att inget går snett.

 

Hur man laddar batterier så som NiMh och Li-Po går jag igenom i min video (TID - NiMh 4:57 | Lipo 8:57). Även hur man kopplar upp laddaren till en dator så att man kan göra snabba och smidiga inställningar. (TID - 14:15)

 

Jag visar dock bara hur man laddar NiMh och Li-Po batterier men laddaren klarar av fler andra typer av batterier.

Pb, NiCd, Li-Ion, Li-Po, Li-Fe, NiMH - Är de olika typerna den klarar av. Sen beror det lite på också hur många celler batterierna har:

(Li-Fe): 2-4 Celler

(Li-Ion): 2-4 Celler

(Li-Po): 2-4 Celler

(NiMH): 6-8 Celler

(Pb): 6 / 12V

 

Förutom att den kan ladda olika typer av batterier så kan den ladda/laddaur/lagringsladda/balansladda/snabbladda osv.. osv.. Kommer inte gå igenom alla olika laddningslägen. Men ska du ladda ett Li-Po batteri så rekommenderar jag att man balansladdar det oftare än vanlig/snabb - laddning. Vet du om att du inte kommer använda batteriet på över 7 dagar så lagringsladda det för att batteriet ska hålla sig i "form" en längre tid.

 

Och som jag nämnde tidigare så se till att ni ställer in laddaren på rätt inställningar innan ni börjar laddning på ett batteri. Jag personligen laddar mina NiMh batterier i 1C vilket i korta drag innebär att om mitt batteri ligger på 2000mAh så laddar jag det i 2A (A = Ampere). Då tar det ca 1 timme att ladda batteriet fullt.

När de kommer till Li-Po batterierna så står det oftast på dem vilken C de klarar av. De står att mitt 3500mAh 2S batteri kan laddas i 5C.. Alltså 3,5A x 5 =17,5. Så 17A kan batteriet max laddas i, men laddaren klarar av max 6A men jag kör aldrig max utan jag laddar det i mellan 1C - 2C vilket i detta fallet innebär 3,5A - 5A och då tar laddningen 30min till 1 timme beroende på vilken A jag laddar det i.

Jag rekommenderar att har man Li-Po batterier men inte någon Li-Po påse så köp det.

Finns hos de flesta hobby - återförsäljarna. Och de skyddar dig ifrån om batteriet skulle explodera eller börja brinna under förvaring eller laddning. Det räcker att en cell är skadad eller om man låter ett batteri ligga oladdat allt för länge. Detta gäller vad jag vet bara Li-Po batterier. Men ska ni förvara batterierna en längre tid så ta och lagringsladda dem, funkar att göra det med denna laddaren. Balanskontakten/sladden är oftast inte så lång från Li-Po batteriet, de går att köpa förlängningssladdar så att man kan få in batteriet in i en Li-Po påse.

 

Men som jag nämnt tidigare, var noggrann när ni väljer inställningar för era batterier så att ni inte råkar förstöra batteriet.

Vad tycker jag om denna laddaren?

Jag gillar denna SkyRC S60 laddaren, den funkar perfekt för nybörjaren samt för den som inte har så höga krav på en laddare. Under laddning så kan fläkten dra igång lite, samt att laddaren gör ett litet tjutningsljud. Men det är inget som jag direkt störd mig på.

 

Nackdelen med laddaren är att den är begränsad till t.ex. 4s Li-Po batterier och kan som max ladda upp till 6A. Så ingen värstingladdare.

 

Laddaren kostar runt 450-600kr beroende på vart man köper den här i Sverige. De flesta återförsäljarna har den, och skulle den inte finnas på lager så kan de säkert beställa en till er.

 

( Jag kan framöver uppdatera både bilder och text )

 

Här kommer lite förslag på vart man kan köpa denna laddaren till ett bra pris här i Sverige:

Hobbycity

Hobbyequipment